Moderni SharePoint-intranet

SharePoint-intranet – Tue henkilöstöä, rutiineja ja Teams-työtapoja

Midpointed toteuttaa modernit SharePoint-intranetit intohimolla ja ammattitaidolla.

SharePoint-intranet on nykyaikainen digitaalinen alusta, joka toimii organisaation sisäisenä verkkosivustona, kooten yhteen tärkeimmät tiedot. Sen päätehtävänä on helpottaa ja tehostaa henkilöstön työskentelyä tarjoamalla keskitetyn paikan tiedon jakamiseen ja käyttämiseen eri tehtävissä.

Teams on tehokas tiimityön työkalu, mutta SharePoint-intranet täydentää sitä tarjoamalla nopean ja tehokkaan tiedonjakamisen lisäksi monipuolisia toimintoja, kuten tiedottamista, kouluttamista ja prosessien hallintaa, erityisesti suurille organisaatioille.

Intranet ei ole vain verkkosivusto tai digitaalinen ilmoitustaulu. Se on dynaaminen työkalu, joka mahdollistaa tiedon jakamisen, kommunikaation ja yhteistyön organisaation sisällä tehokkaasti ja vaivattomasti. Eikö kuulostakin jo nyt paljon paremmalta kuin se sekasortoinen sähköpostilaatikkosi?

Moderni intranet

Moderni intranet on käyttäjäkeskeinen, responsiivinen ja integroituu sulavasti muihin järjestelmiin, mikä parantaa organisaation yhteistyötä ja tiedonhallintaa. Intranet on parhaimmillaan organisaation arjen moottori, täydentäen Teamsin tarjoamia mahdollisuuksia.

Intranet toimii myös visuaalisesti houkuttelevana päivän aloituspisteenä, helpottaen työn hahmottamista ja tehden yhteistyöstä entistä sujuvampaa. Se tarjoaa monipuolisen työkalujen kokoelman, joka tukee niin henkilöstöä kuin johtoa heidän tehtävissään.  

SharePoint-intranet tarjoaa keskitetyn alustan tiedolle

  • uuden työntekijän perehdytyksen prosessi voidaan automatisoida ja tarjota mobiilisovellus uusille työntekijöille, mikä säästää aikaa ja tukee HR:ää ja IT:ä.
  • Intranetissä voi myös olla sopimuspankki, joka muistuttaa sopimusten päättyvyydestä ja tarjoaa erilaisia tapoja löytää ja hallita sopimuksia.
  • laadunhallinta mobiilisovelluksen muodossa tarjoaa virkistävän kuvavirran ja auttaa pitämään asiat standardien mukaisina helposti
  • Lisäksi intranet mahdollistaa tilausten ja asiakaspalvelun hallinnan verkossa olevien älykkäiden lomakkeiden avulla. Tällöin tilaukset tai työpyynnöt tulevat Teamsiin ilmoituksena, mobiilisovellukseen työstökohteena ja lopulta intraan raporttina.
  • organisaationne kaikki koulutukset
  • yrityksen someseuranta ja –tilastot
  • yrityksen tietoturvaohjeet

Tuntuuko, että Intranet on vain irrallaan oleva työkalu, jota ilmankin pärjää? Selaatko vain ylävalikkoa löytämättä sitä mitä etsit? Luetko vain etusivun uutiset? Entäs tiedonhaku, tuntuuko, että Intranet on yksi tiedon hautausmaa muiden joukossa?

Mikäli vastasit kyllä edes johonkin yllä olevaan kysymykseen, on aika aloittaa intranetin päivitys nykyaikaan! Autamme teitä prosessin jokaisessa vaiheessa ja varmistamme, että Intranet on sujuva osa päivittäistä työtä.

SharePoint-intranet tarjoaa organisaatiolle lukuisia hyötyjä

Tiedonkulun automatisointi

SharePoint-intranet mahdollistaa prosessien automatisoinnin, mikä tehostaa organisaation rutiineja ja säästää aikaa.

Turvallisuus ja käyttöoikeuksien hallinta

Intranet tarjoaa vahvan tietoturvan ja käyttöoikeuksien hallinnan, mikä suojaa arkaluonteista tietoa.

Laadukas sisällönhallinta

Intranet tukee laadukasta sisällönhallintaa ja tiedonjakamista, mikä auttaa organisaatiota pitämään tiedot ajan tasalla ja helpottaa päivittäistä työtä.

Keskitetty tiedonhallinta

SharePoint-intranet mahdollistaa kaiken tärkeän tiedon keskittämisen yhteen paikkaan, mikä helpottaa tiedon löytämistä ja jakamista organisaation sisällä.

Tehokas yhteistyö

Intranet tukee tiimityötä ja vuorovaikutusta erilaisten työkalujen ja resurssien avulla, mikä parantaa yhteistyön tehokkuutta.

Dokumentinhallinta Teamsin ja intranetin välillä

Kolmion kärjessä olevista intranetin dokumenteista tulisi pitää hyvää huolta. Keskitetyt dokumentit saattavat olla esimerkiksi sopimukset tai referenssipankki. Alemmalla tasolla Teamsissa voidaan käsitellä projektien ja tiimien dokumentteja ja viimeisellä tasolla on omat henkilökohtaiset dokumentit, jotka olisi hyvä säilyttää esimerkiksi OneDrivessa.  

Lue lisää: 5 syytä siirtää dokumentit pois verkkolevyasemilta Teamsiin, SharePointiin ja OneDriveen

intranet dokumentinhallinta

Intranetin suunnittelun, toteutuksen ja käyttöönoton vaiheita

Tarpeet ja toiveet

Vaatimuksien listaaminen ja tarkentaminen opettavat sekä asiakasta että toimittajaa.

Minkälainen on sisältö-rakenne, sivupohjat, metatiedot, uutisarkisto. Erityisesti kannattaa tutkia mitä prosesseja ja rutiineja haluatte automatisoitavan ja digitalisoitavan?

Tekninen toteutus

Ketterässä toteutuksessa asiakkaalle ehdotetaan parhaita käytäntöjä intranetin toteutukselle.

Usein käytössä on demo tai proto jota kokeilemalla asiakkaan projektiryhmä oppii SharePoint-intranetin perusteita. Sopimuspankki, joka muistuttaa päättyvistä sopimuksista.

Koulutukset

Sisällöntuottajien ja loppukäyttäjien opastaminen ja koulutukset

Koulutukset opettavat paitsi sisällön tuottamisen yksityiskohdat, mutta myös erilaisia parhaita käytäntöjä ja juuri meidän organisaation pelisääntöjä.

Muutosjohtaminen

Mitä enemmän viestintään ja esimerkeillä johtamiseen panostaa, sen parempi lopputulos.

Muutosta pitää tukea viestinnällä ja johdon sitouttavalla esimerkillä: Vain siten päästään parempiin työtapoihin.

Toteutimme asiakkaallemme Pentikille modernin intranetin

pentik, intranet, sharepoint

Asiakkaamme Pentik halusi yhtenäistää tietotyön alustansa Microsoft ekosysteemiin ja pilveen. Samalla modernisointiin työtapoja ja koulutettiin koko henkilöstö Microsoft-sovellusten tehokäyttöön. Päivittäisen työn keskukseksi toteutettiin moderni Sharepoint Intranet.

Tutustu Pentikin tarinaan tästä

Ota yhteyttä niin keskustellaan lisää tarpeistanne!

Joni Ikonen

MWP Sales Executive

+358407619901
joni.ikonen@midpointed.fi