Modernin työn pelikirja

Yhteiset pelisäännöt tuovat ryhtiä digityöhön

Sekavia tiedostorakenteita, vaihtelevia käytäntöjä, viestejä ja ilmoituksia monista eri välineistä? Jotta digityöstä ei tule kaaosta, yhteiset työtavat ja eri työkalujen roolit kannattaa koota organisaation omaan modernin työn pelikirjaan.

Microsoft 365:ssä on paljon työkaluja ja mahdollisuuksia. Jotta niiden avulla voidaan tehostaa työntekoa, työkalujen käyttötarkoitukset ja -tavat omassa organisaatiossa kannattaa suunnitella ja ohjeistaa. Modernin työn pelikirja kokoaa yhteen koko organisaatiolle tarkoitetut linjaukset Microsoft 365 -palvelujen ja muiden tärkeiden työkalujen käytöstä ja yhteisistä työtavoista. 

Mikä on pelikirja ja miksi sellaista tarvitaan?

Pelikirja tehdään yhdessä!

Työstämme yhdessä kanssanne modernin työn pelikirjan eli suunnittelemme ja dokumentoimme tarpeisiinne sopivat työtavat ja eri työkalujen roolituksen.

Tiedostotyö, viestintä, kokouskäytännöt ja liiketoimintaa tukevat prosessit käydään läpi pelikirjan suunnittelutyöpajoissa. Itse pelikirja voidaan toteuttaa tiedostomuodossa, Teams-sovelluksena tai SharePoint-sivuina vaikkapa osaksi intranetia.

Digitaalisen työn ohjekirja

Pelikirja toimii kaikkien yhteisenä ohjeena, koulutusten perusmateriaalina ja perehdytysmateriaalina uusille työntekijöille.

Kun jokainen työntekijä tietää, että yhteiset työtavat on koottu pelikirjaan, siihen on aina helppo palata, kun joku asia työnteossa askarruttaa. Myös perehdytystilanteissa pelikirja on kullan arvoinen.

Midpointedin vetämissä modernin työn projekteissa pelikirjan tekoa seuraa useimmiten koulutukset, joissa käydään läpi yhteiset pelisäännöt ja vinkkejä työn tehostamiseen Teamsin ja muiden M365-välineiden avulla. Pelikirja toimii tärkeänä koulutusmateriaalina, ja myös koulutustallenteisiin on aina mahdollista palata jälkikäteen.

Pelikirjassa kerrotaan mm.

Yhteinen toimintapa

Mitä eri M365-työkaluja käytämme missäkin tilanteissa ja toiminnoissa? Mitkä ovat yhteisesti sopimamme Teamsin, SharePointin jne. käyttötavat?

Tiedostojen hallinta

Missä säilytän tiedostoja ja miten tiedostorakenne pysyy hallinnassa? Miten työstämme tiedostoja yhdessä? Omat tiedostot, tiimin tiedostot, projektien tiedostot, koko organisaation tiedostot.

Viestintä

Miten viestin sisäisesti ja kumppaneiden tai asiakkaiden kanssa?

Kokoukset ja kalenterit

Miten järjestämme etä-, hybridi- ja läsnäkokouksia? Miten vältämme työpäivien puuroutumisen kokousmaratoneiksi?

Modernin työn pelikirjoja asiakkaillemme

Innovestor

Digitaaliset työtavat – pelikirja ja tiedostotyön kehittäminen

Rakli

Modernin työn pelikirja, Teams-ympäristön rakentaminen, koulutukset.

Saammeko kertoa lisää? Lähetä viesti

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Tai ole suoraan yhteydessä asiantuntijoihimme!