Vapauta luovuutesi ja säästä työaikaa Copilotilla

Copilot on Microsoftin uusi tekoälytuoteperhe, joka yhdistää suurten kielimallien voiman Microsoft Graphin ja Microsoft 365 -sovellusten tuottamaan yritysdataan. Copilot-tuoteperheen tavoitteena on auttaa käyttäjiä vapauttamaan luovuutensa, lisäämään tuottavuuttaan ja kehittämään taitojaan tekoälyn avulla niin töissä kuin arjessakin. Copilot tulee muuttamaan tapaamme tehdä työtä ennennäkemättömällä tavalla.

Copilot-tuoteperheen alle kuuluu sekä kuluttajia, että yrityksien eri funktioissa työskenteleviä asiantuntijoita auttavia sovelluksia.

Miten Copilot toimii käytännössä?

Copilot for Microsoft 365 toimii älykkäänä apurina, joka avautuu sivupaneelina tai integroituu tuttuihin ohjelmistoihin, kuten Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams ja monet muut. Käyttäjä voi antaa ohjeita Copilotille luonnollisella kielellä tai pikakomennoilla, ja Copilot suorittaa annetun tehtävän parhaan kykynsä mukaan. Copilot voi esimerkiksi kirjoittaa koodia, luoda kaavioita, muokata kuvia tai ehdottaa parannuksia teksteihin.

Copilot for M365 hyödyntää uusimpia innovaatioita tekoälyn alalla, kuten GPT-4-kaltaisia suuria kielimalleja, jotka pystyvät tuottamaan luonnollista ja ymmärrettävää tekstiä eri aiheista. Copilot myös integroituu saumattomasti Microsoft Graphin kanssa, joka sisältää käyttäjien työhön liittyvää tietoa, kuten sähköposteja, kalenterimerkintöjä, tiedostoja ja kontakteja. Näin Copilot pystyy tarjoamaan käyttäjille räätälöityjä ja kontekstuaalisia ehdotuksia heidän työskentelynsä tueksi, oikeasti heitä koskevan tiedon pohjalta.

Miten saavutetaan tekoälyn tuottavuusloikka ilman piilo-IT:tä ja villiä länttä? Lue Henrikin ajatuksia tekoälystä ja käyttöönottoprosesseista lisää blogistamme.

Esimerkkejä Copilotin tehtävistä

Muunna Word-tiedosto PowerPoint-esitykseksi

Tee monimutkaisia Excel-kaavoja luonnollista kieltä käyttäen

Käsittele ja priorisoi saapunutta sähköpostia

Järjestä tapaamisia apurin avulla, tai pyydä yhteenvetoa palaverista mihin et päässyt mukaan

Pyydä vinkkejä tai uusi kappale aloittamaasi vinkkiin, tai kirjoita koko dokumentti tyhjästä

Löydä haluamaasi aiheeseen liittyviä tiedostoja yrityksesi sisältä

Copilotilla voit keskittyä työhön josta nautit

Copilotilla vähennät jokapäiväisiä työtehtäviä, kuten sähköpostien kirjottamista ja tapaamisten sopimista. Copilot tekee ne puolestasi muutamassa sekunnissa, missä sinulla menisi kymmeniä minuutteja. Copilotin missio on järjestää sinulle enemmän aikaa luovaan ja aidosti tuottavaan työhön mistä olet innostunut.

”Kaikki ansaitsevat löytää työnsä tarkoituksen ja merkityksen” – Microsoft

Sen avulla voit olla luovempi Wordissä tekstien kanssa, analyyttisempi Excelissä, visuaalisempi PowerPointissa, tuotteliaampi Outlookissa ja yhteistyökykyisempi Teamsissa. Esimerkiksi Copilot voi auttaa sinut alkuun Wordissa tekstien tuotannossa. Hyvästi tyhjän sivun syndrooma. Copilot on myös ystäväsi tekstin muokkauksessa ja ideoinnissa, jotta saat sanottua viestisi haluamallasi tavalla.

Copilot for M365 avulla löydät tiedostoja, joiden olemassaolon olit jo ehtinyt unohtaa. Tämän helpommaksi tiedon etsiminen ei muutu.

Lue lisää Copilotista Microsoftin sivuilta