Tuokon uusi SharePoint-intranet miellyttää käyttäjiä

Haaste

Tuokon intranet ei enää palvellut henkilöstön tarpeita, joten vain harva käytti sitä aktiivisesti. Intranet oli tekniikaltaan ja ilmeeltään vanhentunut ja sen rakenne oli sekava.

Ratkaisu

Tuokko on asiantuntijaorganisaatio, joka työllistää noin 60 taloushallinnon, tilintarkastuksen, verotuksen ja liiketoiminnan kehittämisen ammattilaista. Midpointed suunnitteli ja toteutti Tuokolle paremmin henkilöstön tarpeita vastaavan intranetin SharePointin moderneilla viestintäsivustoilla Microsoft 365 -ympäristöön. Tavoitteena oli käyttäjäystävällinen, visuaalinen ja ajantasainen intranet, josta tieto löytyy helposti. Lisäksi intranetiin haluttiin siirtää verkkolevyiltä kattava määrä sisäisiä koulutusmateriaaleja – esityksiä ja videoita useiden vuosien ajalta helposti selattavaan rakenteeseen.

Tuokon uusi intranet koostuu pääsivustosta ja viidestä aihesivustosta. Intranetin uutiset julkaistaan aihesivustoilta ja kootaan yhteen näkymään etusivulla sekä uutiskeskuksessa. Häiriötiedotteita varten luotiin toiminnallisuus, jolla esimerkiksi järjestelmissä esiintyvistä häiriöistä voidaan tiedottaa etusivulla silloin, kun häiriöitä on voimassa. Koulutusmateriaalit koottiin yhteen PnP-hakutoiminnon avulla niin, että materiaaleja on helppo hakea ja suodattaa aiheen, kouluttajan ja ajankohdan mukaan. Samaan tapaan toteutettiin myös muut intranetin tiedostot yhteen kokoava Aineistopankki.

Intranetin visuaalinen ilme saatiin raikkaaksi hyödyntämällä Tuokon brändin mukaisia värejä ja kuvituskuvia. Lisäksi vakioidut sivupohjat ja sivustojen etusivut tuovat yhtenäisyyttä. Sisältörakenne suunniteltiin yhdessä Midpointedin kanssa ja sisällöntuotannon alkusysäyksenä toimi Midpointedin pitämä sisällöntuotantokoulutus.

Lopputulos

Uusi intranet on selkeä ja visuaalinen viestintäkanava, jota on helppo käyttää niin tietokoneella kuin mobiilistikin. Henkilöstö on omaksunut uuden intranetin käytön hyvin ja etenkin uutisia seurataan aktiivisesti.

Tämä on yksi niistä harvoista projekteista, joka sujui täysin suunnitelmien mukaan. Pysyimme aikataulussa eikä yllätyksiä matkalla juuri tullut. Lopputulos on toimiva kokonaisuus

Sanna Lehtikangas, Tuokon projektipäällikkö