Pelasta laitteesi kiertoradalta

Laitehallintakin voi olla painotonta! Se varmistaa, että tietokoneet ja mobiililaitteet ovat tietoturvallisia, ajan tasalla ja tehokkaassa käytössä. Se auttaa myös ylläpitämään laitteiden suorituskykyä ja helpottamaan niiden hallintaa organisaatioissa ja yksilöllisesti.

Laitehallinta varmistaa, että kaikki laitteet ovat suojattuina tunnetuilta tietoturvariskeiltä. Se seuraa ja hallinnoi tärkeitä ohjelmistopäivityksiä, kuten käyttöjärjestelmän päivityksiä ja sovellusten päivityksiä. Päivitetyt ohjelmistot ovat vähemmän alttiita hyökkäyksille ja haavoittuvuuksille. Laitehallinta voi myös hallita käyttäjien pääsyä tiettyihin tiedostoihin, sivuihin tai sovelluksiin. Tämä auttaa organisaatioita valvomaan, kuka voi käyttää tiettyjä resursseja ja varmistaa, että tietoturvasääntöjä noudatetaan.

Astronautti leijuu avaruudessa tietokoneen kanssa

Jos laite katoaa tai varastetaan, laitehallinta mahdollistaa kadonneen laitteen etätyhjennyksen. Tämä tarkoittaa, että voit etäältä pyyhkiä laitteen tiedot, jotta arkaluontoiset tiedot eivät joudu vääriin käsiin. Laitteen salasana tai PIN-koodi ei suojaa, mikäli esimerkiksi laitteen kovalevy irrotetaan, mutta laitehallinnalla pystytään pakottamaan laitteen suojaus esimerkiksi Bitlockerilla.


Ovatko yrityksenne laitteet musta aukko? Yhtenäistä laitteet Microsoft Intunella

Microsoft Intune on hallintaportaali, jolla mahdollistetaan laitehallinta. Intunen avulla voidaan asentaa kaikille organisaation laitteille samat ohjelmistot ja sovellukset samalla kertaa eli pystytään yhtenäistämään käytössä olevat laitteet yrityksen standardien mukaisesti. Intune tarjoaa kattavan raportoinnin ja analytiikan, joiden avulla voidaan seurata laitteiden ja tietoturvan tilaa sekä havaita poikkeamia ja riskejä. Sillä voidaan myös hallita käyttöoikeuksia organisaation tietoihin.

Myös mobiililaitteiden kannattaa olla laitehallinnan piirissä, etenkin jos ne seikkailevat kyberavaruudessa työsovellusten ja organisaation tietojen kanssa. Mobiililaitteisiin voidaan toteuttaa kevyempi laitehallinta, etenkin jos puhelin on myös henkilökohtaisessa käytössä. Laitehallinta auttaa ehkäisemään tietoturvariskejä ja haittaohjelmia. Myös työsovellusten tuonti ja hallinta onnistuu kätevästi etähallinnan avulla.  

Kärsiikö käytettävyys laitehallinnassa?

Järjestelmäasiantuntijamme Ilari Huura vakuuttaa, että laitteiden käytettävyys ei kärsi laitehallinnan piirissä. Osana laitehallintaa, asennusoikeuksia ja asetuksia voidaan rajoittaa Zero Trust -mallin mukaisesti. Tämä poistaa taakkaa käyttäjän harteilta, sillä käyttäjä ei voi tällöin sooloilla itse ja aiheuttaa ongelmia. Laitehallinnan aiheuttamia käytettävyysongelmia voi ilmetä, jos esimerkiksi tietokonetta käytetään myös henkilökohtaiseen käyttöön, mutta työkäytössä käytettävyys ei kärsi laitehallinnan vuoksi.

Laitehallinta on keskeinen osa nykyaikaista tietoturvaa ja tehokasta laitteiden hallintaa. Sen avulla voit nukkua yösi rauhassa ja työskennellä vaivattomasti, ilman huolta tietoturvariskeistä tai laitteiden toimintahäiriöistä. Emme voi mitään energiapurkauksille tai vieraileville muukalaisille, mutta laitehallinnassa pystymme auttamaan.

Laitetaanko laitteesi hallintaan?

Ota yhteyttä ja aloitetaan yhdessä matka kohti turvallisempaa työtä.