Eilen käydyssä vuosittaisessa Microsoftin dokumentinhallinnan kehitykseen keskittyneessä tapahtumassa, SharePoint Virtual Summitissa, julkaistiin odotettuja ja hienoja innovaatioita. Teemoina tänä vuonna oli yhteistyö, mobiili sekä älykkäät intranetit.

Kaikki dokumentit työpöydällä viemättä tilaa koneelta

OneDrive for Business on tullut jo tutuksi osana Office 365:sta pilvipalveluna, jossa omat dokumentit ovat tallessa, mutta josta voi jakaa yksittäisiä dokumentteja tai kansioita firman sisälle ja ulkopuolelle työstäen niitä yhdessä laitteesta riippumatta. Viime viikolla Microsoft julkaisi OneDrive Files On-Demand ominaisuuden, joka mahdollistaa resurssienhallinnassa valinnan ovatko dokumentit pilvessä vai tallennettuina myös koneelle offline käyttöön. Nyt SharePoint Virtual Summitissa tätä kesällä ilmestyvää ominaisuutta esiteltiin tarkemmin käyttämällä resurssienhallinnassa henkilökohtaisia OneDrive for Business sekä yhteisiä SharePoint tiedostoja pilvestä ilman tarvetta ladata niitä koneelle.

Tiedostojen jako suoraan työpöydältä

Toinen odotettu ominaisuus oli mahdollisuus jakaa tiedostoja ja kansioita firman sisälle ja ulkopuolelle suoraan resurssienhallinasta avaamatta dokumenttia tai SharePointia selaimessa. Jako ominaisuus esiteltiin sekä Windows että Mac ympäristöissä.

Sharepoint

Office 365 Groups jatkaa penetraatiotaan

Office 365 Groups, eli näin härmäläisittäin ryhmät ovat kasvattaneet suosiotaan viimeisen vuoden tarjoamalla käyttäjille mahdollisuuden luoda ryhmille ympäristön yhteistyöhön ja tiedon hallintaan. Groupsit ovat tulleet näkyvästi SharePoint näkymään, kuitenkin pitäen erillään perinteisemmät SharePoint Team Sitet eli sivustot, sekä Groupsit eli ryhmät. Nyt Groups ominaisuudet tuodaan myös sivustoihin. Jatkossa sivustoilla on myös mahdollista hyödyntää sivustolle pääsevien kesken esim. pikaviestintää, kalenteria ja Planneria.

Microsoft Teams nousee entistä keskeisemmäksi

Midpointedilla olemme viimekuukausina olleet todella innoissamme Microsoft Teamsistä. Eilen Microsoft toi SharePointin vahvemmin osaksi Teamsiä tuomalla mahdollisuuden tehdä sivustoista välilehtiä tiimeille. Henk koht olisin odottanut vielä enemmän Teams innovointia, mutta Microsoft lupasi palata asiaan syyskuussa Orlandossa teknillisemmässä Microsoft Ignite tapahtumassa.

SharePoint

PowerApps ja Flow tekevät työnkuluista henkilökohtaisia

Suurta huomiota saivat myös Microsoft liiketoimintaprosessi työkalut, PowerApps ja Flow, joille esiteltiin uusia ominaisuuksia ja mahdollisuuksia.

Lisäksi mm. parannellut hakuominaisuudet, sekä henkilökohtaisempi käyttökokemus olivat aiheina. Microsoftin oman yhteenvedon voi lukea täältä.


PYYDÄ YHTEYDENOTTOA

Henrik Huhtaluoma
IT-Spesialisti
henrik.huhtaluoma@midpointed.fi