Mitkä Slack ja Teams?

Teams ja Slack ovat pilvipohjaisia tiimiyhteistyökaluja. Nimensä mukaisesti ne ovat käytettävissä pilvessä tiimien yhteistyöhön.

Työkaluissa valitaan tiimeihin halutut jäsenet, jonka jälkeen tiimi voi työskennellä yhdessä ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta niillä välineillä joita tiimi tarvitsee. Microsoftin johtaja Satya Nadella on puhunut tiimien erilaisuudesta ja tiimien eri tarpeista verraten jazz-yhtyeen ja kriketti-joukkueen eri yhtäläisyyksiä ja uniikkeja tarpeita. Noh, Slack ja Teams eivät tarjoa tiimeille musiikki-instrumentteja tai urheiluvälineitä (ainakaan vielä), vaan digitaaliset tuottavuustyökalut.

Mistä kaikki alkoi

Slack tuli julkiseksi vuonna 2013 ja iski kuin myrsky. Sähköpostista oli tullut riesa kommunikaatiossa, ja samalla mobiililaitteet mahdollistivat tehokkaan kollaboraation. Slackin keskiössä on pikaviestintä, joka edelleen on yhdessä tekemisen vahvin työkalu. Sen ympärille rakentuu muut tiimin tarpeet – dokumentit, raportit, mediat, tietolähteet, tehtävät, aikataulut, kalenterit jne. jne. Slackin kaltaisia ratkaisuja oli vastaavia jo olemassa – Slackistä aikansa parhaan teki yksinkertainen käyttöliittymä ja toimivuus.

Office 365 kasvaa

Samaan aikaan Microsoft on kehittänyt Office 365 tuottavuustyökalupaketin kymmenien sovellusten jättimäiseksi työkalupakiksi. Uudet työkalut (Yammer, Planner jne.) ovat olleet loistavia, ja vanhoja työkaluja (Skype for Business, OneNote jne.) on kehitetty entistä paremmiksi. Office 365:n haasteeksi on kuitenkin alkanut nousta työkalujen määrä – meillä Office 365 palveluntarjoajanakin on ollut täysi duuni pysyä perässä työkalujen kehityksessä ja valita oikeat työkalut oikeisiin tehtäviin ja tarkoituksiin.

Teams vs Slack

Molemmat pilvipohjaiset tiimiyhteistyökalut ovat loistavia. Jos käytössäsi on kuitenkin Office 365, tai olet ottamassa sitä käyttöön, vie Teams pidemmän korren. Tämä johtuu siitä, että Teams mahdollistaa kaikkien Office 365-työkalujen käytön yhdestä käyttöliittymästä yhdellä tietoturvallisella käyttäjätunnuksella.

Teamsissä keskustelu on myös keskiössä. Teamsissä keskustelu tapahtuu Skype for Business-pikaviestintää hyödyntäen, mutta suoraan Teamsissä. Voit koska tahansa aloittaa tai kalenteroida Skype for Businestä käyttäen verkkokokouksen koko tiimin kanssa, mutta suoraan Teamsissä. Teamissä ajoittaessasi kokousta, näet ovatko tiimisi jäsenet vapaina, suoraan heidän Outlook kalentereistaan. Voitte yhdessä muokata tiimisi kanssa tiedostoja joko suoraan Teamsissä tai toinen vaikka kännykällä, tiedostot kuitenkin kun kaikki sijaitsevat SharePointissa. Voimme muokata OneNote-muistiinpanoja kannettavan tai kännykän OneNote sovelluksella, sekä suoraan Teams-sovelluksella.

Tekeminen, jakaminen, muokkaaminen ja hyödyntäminen on helppoa.

Midpointed <3 Teams

Meillä Teams on muuttanut tapamme työskennellä yhdessä, sekä johtaa työntekoa. Autamme yrityksiä suunnittelemaan miten heidän liiketoimintansa voi hyötyä Teamsin ja sen hyödyntämien muiden Office 365-työkalujen mahdollisuuksista. Otamme Teamsin suunnitellusti käyttöön kaikkiin organisaation laitteisiin, koulutamme käyttäjiä jatkuvasti sekä tarjoamme täyden tuen.

Jos olet kiinnostunut ottamaan Teamsin yrityksellesi käyttöön, ota rohkeasti yhteyttä, niin sparrataan teidän tiimit kuntoon!

 

Jouni Särkinen

Avainasiakkuuspäällikkö

050 337 8188

jouni.sarkinen@midpointed.fi