Uipath ilmoitti FORWARD 5 -tapahtumassaan syventävänsä yhteistyötä Microsoftin kanssa

Uipath piti vuosittaisen FORWARD-tapahtumansa Las Vegasissa syyskuussa. Tapahtuman mielenkiintoisimpia uutisia oli yhteistyö Microsoftin ja UiPathin välillä.
Innokkaimmat ehtivät haaveilla jo syvemmästä yhteistyöstä teknologiayhtiöiden välillä, mutta muutokset vaikuttavat vielä alkuun varsin pieniltä, mutta isompia muutoksia siintää horisontissa.

Strateginen kumppanuus tarkoittaa käytännössä suosittelua puolin ja toisin

Yhteistyö, tausta ja automatisoitu tulevaisuus

Ilmeisesti strategisen yhteistyön taustalla on ohjelmistorobottien tarve virtuaalikoneille (Azure) ja Uipathin tarve päästä sujuvasti käsiksi Microsoft 365 -ekosysteemiin. Yhteistyö hyödyttää molempia, joten ns. ”makes sense!”.

Veto oli sinällään yllättävä, sillä Microsoftia pidettiin RPA kentässä Uipathin haastajana Power Automate ja Power Automate Desktop -ratkaisuineen, mutta nyt UiPathin tuotteita on ostettavissa suoraan Microsoftin omalta kauppapaikalta.

Seuraava yhteistyön tuoma muutos nähdään todennäköisesti lähitulevaisuudessa, sillä ilmeisesti UiPath on jatkossa mahdollista integroida myös Power Platform -alustaan.

Mitä tämä tarkoittaa UiPath -käyttäjän näkökulmasta?

Yritykset, jotka ovat investoineet tai investoimassa ohjelmistorobotiikkaan käyttäen UiPathiä, voivat huokaista helpotuksesta. Ainakaan Microsoft ei ole heittämässä keppiä rattaisiin, vaikka automaatioratkaisuna olisi jokin muu kuin heidän oma tuotteensa.

Laajentunut yhdistinvalikoima tekee automaatioprojekteista entistä ketterämpiä, mikä näkyy tietysti myös projektien hintalapuissa. Uipath on lisäksi ostettavissa suoraan Microsoftin Azure -kauppapaikalta, mikä helpottaa käyttöönottoa yrityksistä.

Yrityksille tarjoutuu nyt mahdollisuus hybridi-ympäristöön, missä automaatioita on rakennettu eri teknologioilla.

On mielenkiintoista nähdä hyödyntävätkö yritykset mahdollisuutta ostaa kaikki lisenssit samasta paikasta.

On hienoa, että kaksi pääteknologiaamme integroituvat entistä saumattomammin, ja uskon että uusia yhdistimiä Microsoftin tuotteisiin tulee paljon lisää lähiaikoina. Olin uutisesta positiivisen yllättynyt. Odotan innolla täyttä integraatiota Microsoft Power -platformin kanssa. Tämän on huhuttu saapuvan alkuvuodesta 2023. On mielenkiintoista nähdä hyödyntävätkö yritykset mahdollisuutta ostaa kaikki lisenssit samasta paikasta.

Leevi Seppälä – Automaatiokehittäjä

Lue UiPathin FORWARD 5 -uutiskirje täältä!

Kysy lisää asiantuntijoiltamme!