Mikä on Microsoft Teams?

Mitä Microsoft Teams tekee niin hyvin, että ansaitsee tämän kaiken kohun?

Kun Teams saapui 2017, sitä nimenomaan markkinoitiin keskustelupohjaisena tiimityökaluna. Harva meistä silloin aavisti miten hyvin Teams osaa tukea erilaisten tiimityötä. Olipa kyseessä sitten kokoussarjat, projektit, asiakas- ja kumppanityö, tai vaikkapa vain arkinen tiimityö.

Teams vallankumous: Yhdistelee ja kokoaa yhdistelee ja kokoaa keskusteluja, sisältöjä ja sovelluksia. Kuten PC:n ja älypuhelin aikanaan.

Miten Teams tukee organisaatioiden toimintaa?

Teamsin kuvailu ja yksinkertaistus onnistuu parhaiten vertaamalla sitä älypuhelimeen. Sekä kännykkä sovelluksineen ja Teams erilaisine toimintoineen on täynnä mahdollisuuksia. Teams tukee työtä mm. seuraavin seuraavissa aihealueissa:

Teams toimii kätevästi sekä omassa ohjelmistossaan, kuin myös pelkällä selaimella – ja Microsoftin ehkä parhaalla mobiilisovelluksella ikinä

8 esimerkkiä miten Teams tukee tiimityötä

Yhdistää keskustelut ja dokumentit aiheittain

Kukin tiimi, yksikkö, kokoussarja on erilainen, mutta asioita hoidetaan keskustelemalla ja dokumenteilla. Niiden yhdistämisessä Teams on vahva.

Mahdollistaa keskustelun luontevasti

Keskustelut yksityisesti tai kollegoiden kanssa, koko tiimin kanssa tai vaikkapa osana kokousta. Myös ennen tai jälkeen kokousten.

Luo läpinäkyvyyttä tehtävänhallintaan

Tiimin tai projektin vetäjä kaipaa tietynlaisia näkymiä yhteen tai useampaan tehtävälistaan. Yksittäinen henkilö sen sijaan haluaa tietää mitä juuri hänen pitää tehdä. Teams onnistuu tässä.

Toimii SharePointin dokumenttien päällä

Jos SharePoint -työtilat ovat sinulle tuttuja, tulet pitämään Teamista. Jos toimitte vielä verkkolevykansioiden kanssa, tulet rakastumaan Teamsiin ja yleensäkin Microsoft 365:n keinoihin edistää dokumenttityötä

Voit tehdä siitä oman näköisen

Teamsin ja sen kanavat voidaan nimetä ja visualisoida arjen ja työn mukaan. Samoin Teamsiin voi lisätä erilaisia sovelluksia, hieman kuin älypuhelimeen.

Lisää toimintoja ja luo sisäisiä automaatioita

Saatat sallia näin tilauksia, kyselyitä, kuittauksia, pieniä raportteja. Asioita jotka eivät enää vie kauaa eivätkä enää vaadi paperi- tai Word-työtä.

Järjestä sisäisiä kokouksia, koulutuksia ja tapahtumia

Teamsin kokous-, koulutus- ja osallistamiskeinot ovat todella monipuolisia. Jos olet käyttänyt vain Teamsin videoneuvottelua, et arvaakaan mitä kaikkea muuta se mahdollistaa.

Järjestä kumppaneille ja asiakkaille virtuaali-tapahtumia

Tiedät jo tavalliset kokoukset, mutta haluatko oppia kouluttamaan Teamsin läpi? Vai jopa järjestämään Teams-pohjaisen tapahtuman? Virtuaalilaseilla vai ilman?

Näin asiakkaamme käyttävät Teamsia

Tietotyön tekijät, yritykset, kaupungit

… viestivät sähköpostin sijaan asioita yhden ihmisen tai tuhansien henkien asioita Teamsin läpi, järjestävät ja jakavat dokumentteja ja tehtäviä Teamsin avulla.

  • tuotekehitystiimi selkeyttää kansainvälisiä kokouksiaan koska tehtävät tehdään kokousten välillä
  • monella toimipisteellä toimiva tuotantoryitys viestii tietyt asiat konsernin tasolla ja tietyt asiat toimipisteen tasolla