Uusi intranet tukee Betolarin kasvua 

Haaste

Henkilöstömäärän kasvaessa sisäinen viestintä ei enää hoitunut sähköpostilla ja Teamsillä.

Betolar on suomalainen rakennusmateriaaliteknologian yritys, jonka menetelmällä voidaan muuttaa teolliset jäte- ja sivuvirrat vähähiilisiksi rakennusmateriaaleiksi. Betolar toimii globaalisti ja on kasvanut viime aikoina hurjaa vauhtia. Aikaisemmin sisäinen viestintä hoidettiin Teamsissä ja sähköposteissa, mutta henkilöstömäärän kasvaessa tarvittiin sisäisen viestinnän pääkanavaksi intranet. 

Ratkaisu

Midpointed suunnitteli ja toteutti Betolarille kaksikielisen, modernin SharePoint-intranetin. Suurin osa intranetin sisällöistä eli ohjeistuksista ja uutisista tehdään sekä englanniksi että suomeksi. Koska Microsoft Teams on Betolarilla jo laajasti käytössä, uusi intranet tuotiin käytettäväksi Teamsin kautta Viva Connections -kytkennän avulla.  

Myös Viva Engage (aiemmalta nimeltään Yammer) otettiin intran lanseerauksen yhteydessä käyttöön yhteisiä keskusteluja varten. Betolarin väki liikkuu maailmalla paljon, joten ajatustenvaihto Viva Engage -palvelussa voi tuoda paljon hyötyjä.  

Intranet-projekti suunnittelusta julkaisuun hoitui kolmessa kuukaudessa: Ensimmäinen kuukausi käytettiin intranetin konseptointiin ja sisäisen viestinnän prosessien suunnitteluun työpajojen avulla. Seuraava kuukausi oli teknisen toteutuksen aikaa ja viimeinen kuukausi sisällöntuotantoaikaa. Toteutusvaiheessa muutettiin myös Betolarin SharePoint-domainin nimi, koska sisäisissä url-osoitteissa oli näkyvissä muinainen Kalustebetoni. 

Yhteistyö Midpointedin kanssa toimii tosi hyvin. Midpointedilla on ollut ammattitaito toteuttaa se, mitä on sovittu – ja enemmänkin

Betolarin IT-johtaja Marko Laitinen

 

Lopputulos

Betolarin uuden intranetin kautta sisäinen viestintä tavoittaa paremmin koko henkilöstön. Selkeä sisältörakenne ja uutisvirta helpottavat tiedon löytämistä – enää tärkeät tiedot eivät huku sähköposteihin tai Teams-kanaville. Lisäksi intranet skaalautuu hyvin Betolarin kasvun tueksi. 

 
Betolarin Marko Laitinen ja Midpointedin Silja Häikiö kertovat projektista lisää Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa 9.5.2023.  

Lisätietoja Betolarista: Betolar Oyj | Sustainable competitive edge 

Keskustelemme mielellämme työtapojenne modernisoinnista
M365 -ratkaisuiden avulla