Midpointedilta uusi palvelu M365 -varmuuskopiointiin

Microsoft 365 tarjoaa laajan valikoiman hyödyllisiä ja tehokkaita palveluita asiakkailleen. Me Midpointedilla tuomme sen rinnalle varmistusratkaisun, jonka avulla varmistetaan M365:ssa olevien tietojen säilyvyys ja palautettavuus.

Uusin asiakkaidemme M365-ympäristöön ja IT-kokonaispalveluihimme integroitu ratkaisu on Midpointed M365 -varmuuskopiointi. Toimitamme sen avaimet käteen asiakkaillemme. Sen tekninen ratkaisu perustuu Arrow Cloud Backupiin. Palvelun luotettavuus ja helppokäyttöisyys yhdistettynä rajoittamattomaan tallennustilaan, GDPR yhteensopiva (datavarastointi EU-alueella) sekä erittäin kilpailukykyinen hinta (vain 2,90e/kk) tekee siitä ratkaisun, jota parempaa ei mielestämme markkinoilta löydy.

Tiedostojen varmuuskopiointi on yksinkertainen, kustannustehokas, fiksu sekä lainsäädännön edellyttämä tapa varmistaa yritysten data ja toiminnan jatkuuvus myös uhkien toteutuessa.

Miksi Microsoft 365 varmuuskopiointi tarvitaan?

Useimmat olettavat, että Microsoft M365 -sovellukset automaattisesti varmuuskopioivat tiedostot. Tosiasiassa asiakas itse vastaa ja on myös lainsäädännöllisesti vastuussa tiedostojen säilyvyydestä.

Microsoft ei ole tätä yleistä olettamusta aktiivisesti oikaissut – Microsoft ei varmuuskopion M365 -tiedostoja, vaan ainoastaan arkistoi ne ja rajatuksi ajaksi. Arkistointi tarkoittaa tiedostojen säilyttämistä rajatun ajan (esim. 30 päivää) Microsoftin pilvilevytilalla, jonka jälkeen ne tuhotaan. Varmuuskopiointi taas tarkoittaa tiedostojen ”kahdentamista” eli kopioimista. Näitä kopioita säilytetään esim. 10 vuotta.

Arkistointi ei ole riittävä tapa varmistaa yrityksen tieto

Ainoa syy tähän ei ole arkistoinnin rajattu aika. Siinä on myös muita haaavoittavuuksia.

Toisinaan tietoja poistetaan, joko tarkoituksella tai vahingossa (esim. työntekijän lähtiessä palveluksesta). Tässä riski kasvaa myös siksi, että poistetut tiedot haivaitaan lähes poikkeuksetta vasta pidemmän ajan kuluttua. Microsoft (Office) 365:n lokeihin tallentuvilla historiatiedoillakin on rajansa, joten toisinaan on mahdoton selvittää tapahtunutta tai lähteä palauttelemaan tietoja.

Varmuuskopioimalla M365 palvelussa olevan data, suojaudutaan sekä sisäisiltä että ulkoisilta uhkilta. Tällä tavoin vältetään kiristysohjelmien virittämät ansat ja ennalta ehkäistään organisaatiolle koituvat vahingot.

Uudistunut lainsäädäntö edellyttää tiedosten säilyttämistä

Myös lainsäädäntöä on päivitetty vastaamaan muuttunutta tilannetta. Tietojen pitäminen vain M365:ssä ilman varmuuskopiointia rikkoo sekä GDPR että Fivan määräyksiä. Esimerksi Fivan kohdalla vaatimus on tietojen säilyttäminen vähintään viideksi vuodeksi.

Niin sanotun ”Policy Compliancen” merkitys on varmistua, että organisaation toiminta vastaa viranomaisten (tai joskus jopa omien asiakkaiden) määräyksiä ja vaatimuksia.

M365:n arkistointi tarkoittaa tiedostojen säilyttämistä rajatun ajan (esim. 30 päivää) levytilalla, jonka jälkeen ne tuhotaan.

Data varmuuskopioidaan seuraavista osa-alueista:

Midpointedin tarjoamalla Arrow Cloudback -palvelulla voidaan valita datalle säilytysajaksi 1, 3, 5 tai jopa 10 vuotta.

Mitä seuraavaksi?

Jos et ole varma onko teidän M365 -tiedot varmuuskopioitu aikaisemmin tarjomamme Nexetic -varmennuspalvelun tai uudella Midpointed M365-varmuuskopintipalvelulla, niin ota yhteyttä kontaktihenkilöösi tai lähetä viesti myynti@midpointed.fi – tarkastetaan tilanteenne ja hoidetaan asia kuntoon.

Palvelun hinta on hyvin kilpailukykyinen, eli vain 2,90e/kk/työasema.

Lisäksi tulee palvelun asennusmaksu varmistattavien työasemien määrästä riippuen.