Kuusi kuukautta sitten Microsoft lanseerasi yhden parhaimmista ja monikäyttöisimmistä sovelluksistaan, Teamsin. Aikaisemmin Office 365-sovellukset olivat erillään ja toimivat hajautetusti. Tämä esti meillä ja asiakkailla monen sovelluksen käyttöönoton, koska niiden käyttäminen ja hyödyntäminen oli hankalaa. Nyt Teams kokoaa yhteen sovellukset, jolloin käyttökokemus ja käytöstä saatava arvo on merkittävä.

Meillä on loppunut sisäinen sähköposti kokonaan, ihmiset kommunikoivat spontaanisti keskenään Teamsin avulla ja jakavat tietoa herkemmin kun aikaisemmin. Merkittävä kasvu kommunikoinnissa ja tiedon jakamisessa. Ei enää yhtään kaikki@midpointed.fi mailia, jossa kysytään jonkun asian perään.

Tuo organisaation ulkopuoliset henkilöt mukaan

Projektien ja ihmisten johtaminen on siirtynyt pääsääntöisesti Teamsiin. Toki on face-to face johtamista edelleenkin ja se onkin tärkeätä, mutta asioiden delegoiminen, seuraaminen, dokumentointi, tehtävienhallinta, mittarointi etc. on nyt todella helppoa ja siksi myös tehokasta.

Eniten ne asiat, jotka helposti unohtuvat, ovat nyt saatu kanavoitua oikeille henkilöille ja asiat ovat tulleet tehdyksi aikaisempaa selkeästi nopeammin. Projektiin liittyvät dokumentit ovat projektin tiimin saatavilla, helposti löydettävissä aina millä tahansa laitteella.

As of today, Teamsiin voi kutsua myös organisaation ulkopuolisia henkilöitä kollaboroimaan. Yksi teidänkin menestyksen kulmakivistänne tulee olemaan se, miten te teette töitä keskenänne, yhdessä asiakkaittenne ja yhteistyökumppaneidenne kanssa. Teams on siihen paras työkalu mitä tällä hetkellä löytyy ja arvokkain perustelu löytyy seuraavasta kappaleesta…

Teams kokoaa tärkeimmät mittarit yhteen paikkaan reaaliajassa

Ensimmäistä kertaa minun yrittäjä- ja työurallani minulla on reaaliaikaiset mittarit! Tämä on asia, josta olen työelämässäni (vaimo ja lapset lukevat tämänkin postauksen, terveisiä rakkaat) eniten innostunut tällä hetkellä. Olen aina halunnut reaaliaikaisesti seurata avoimia tarjouksia, voitettuja kauppoja ja tilauskantaa. Ei niitä ole prkl koskaan saatu ajantasalle ja oikein, vaikka kaikki tieto on aina pitänyt olla olemassa.

Aina on löytynyt joku tieto, joka on vanhentunut tai sitä ei löydy järjestelmästä, mutta asiakkaalle on tehty tarjous… olin jo luovuttanut. Kunnes nyt! Meillä on reaaliaikaiset luvut, ja koska kaikki on läpinäkyvää ja seuranta melko tarkkaa (koska olen niin innostunut), ei sieltä puutu mitään, eikä siellä ole vanhentuneita tietoja.

Seuraavan kerran kun tapaamme, tulen näyttämään tämän Sinulle. Ja koska kaikki raportit löytyy myös mun kännykästä, ei haittaa missä törmäämme. Paitsi uimahallissa joudumme odottamaan pukukaapeille asti.

Meillä on muitakin raportteja myyntiin liittyvien raporttien lisäksi, kuten laskutus, liikevaihto, palvelupyyntöjen-, projektien-, tuntikirjausten-, markkinoinnin-, Google Analytics- seuranta etc. Kyllä, myös ulkoisista lähteistä saa raportteihin tietoa ja nälkä kasvaa syödessä…

Tärkeintä kuitenkin on se, että nyt tiedän tarkasti missä mennään, ja voin tehdä päätöksiä enemmän oikeaan faktaan perustuen. Tästä olen todella innostunut, jos se nyt ei vielä käynyt selväksi!

Tässä on Teamsin muutama järkyttävän hyvä ominaisuus. Niitä on paljon muitakin, mutta ne paljastan vasta kun tapaamme, koska entistä digitalisoituvassa maailmassa ihmisten kohtaamisen mielekkyys ja tärkeys korostuu. Joten jos koet jonkun toiminnallisuuden teille sopivaksi tai haluat vihdoinkin ne oikeat, reaaliaikaiset mittarit yritykseenne, soita tai tilaa minut käymään TÄSTÄ.

OLLI RIKALA
050 358 4858
olli.rikala@midpointed.fi