Dynamics 365, Salesforce vai Pipedrive? Dynamics 365 on edullinen, helppo ja kasvaa näppärästi yrityksesi tarpeiden mukaan. Lisäksi Dynamicsin saa pienillä koodittomilla kustomoinneilla vastaamaan yrityksesi liiketoimintaprosesseja. Tässä Midpointedin näkemys siitä, miksi Dynamics on erinomainen valinta PK-sektorin yritykselle liiketoiminta-alustaksi. Tutustu tarkemmin!  

Mikä Dynamics 365?

  • Liiketoiminta-alusta, joka yhdistää CRM:n ja ERP:n
  • Sopii erinomaisesti PK-sektorin yrityksiin
  • Käytön voi aloittaa tarvittavilla sovelluksilla
  • Voit siirtyä uusiin sovelluksiin omassa tahdissa
  • Ostetaan käyttäjän tarpeiden mukaan
  • Lisenssit edullisia (alkaen 8 EUR/kk)
  • Integroitavissa Microsoft Office 365 -työkaluihin
  • Toimii pilven kautta – ajasta, paikasta ja laitteista riippumatta
  • Nopeat ja helpot käyttöönotot meidän Midpointedin kanssa

Liiketoiminta hallussa yhdellä järjestelmällä

Dynamics mahdollistaa koko yrityksen järjestelmällisen digitalisoinnin ja kehittämisen, kuten myynnin, markkinoinnin, asiakaspalvelun sekä projektit.

Ennen näitä liiketoimintajärjestelmiä kehitettiin pelkästään suurille yrityksille. Microsoft Dynamics sopii erinomaisesti PK-sektorille. Liiketoiminta-alustan käyttöönotot eivät enää ole it-projekteja, vaan liiketoimintaprojekteja. Dynamics 365 saadaan PK-yritykselle tunnissa pystyyn, ja käyttöönkin viikossa.

”Dynamics 365 -liiketoiminta-alustan kehittäminen on ketterää. Alustaan tehdään yksinkertaisia muokkauksia, melkein kuin leikittäisiin lego-palikoilla. Viikossa saa jo paljon aikaan. Kymmenien tuhansien eurojen ja kuukausien projektit ovat tänä päivänä enää vain tuhansien ja viikkojen projekteja”, sanoo Midpointedin kehityspäällikkö Tuomas Malme, joka kehittää kumppaneillemme Dynamics-ympäristöjä.

Käyttöönotot ovat tämän johdosta helppoja, edullisia ja nopeita. Se ei vaadi koodausta ja kun mukana ei ole koodia, et ole myöskään kiinni kumppaneissa tästä ikuisuuteen. Dynamicsin lisenssimalli on fiksu ja asiakkaalle ystävällinen.

”Et osta Dynamics 365 CRM tai ERP -järjestelmää, vaan käyttäjäkohtaisia sovelluksia. Otat käyttöön ensimmäisenä sovelluksen joka on yrityksellesi kaikkein tärkein. Sovelluksia voi sitten lisätä sitä mukaa kun yrityksen tarpeet kasvavat”, vinkkaa Tuomas.

Onnistumisen mahdollisuudet ovat Dynamics 365 -järjestelmän käyttöönotossa hyvät. Tuomaksen mukaan tarvitaan vain hyvät määrittelyt. ”Meiltä Midpointedilta saat jatkuvan koulutuksen ja kehityksen järjestelmään. Paikallisena kumppaninasi olemme lähellä sinua.”

Käyttöönotot tehdään myös ilman omaa rautaa. Dynamics 365 -alusta toimii Microsoftin pilvessä, joka mahdollistaa tiheitä päivityksiä Microsoftin puolelta. Kaikki data löytyy myös Office 365 -työkaluista.

Lue myös aikaisemmat kirjoituksemme Dynamicsista:

Dynamics 365 vertailussa muihin järjestelmiin

Tässä syyt miksi meidän Midpointedin mielestä Microsoft Dynamics 365 päihittää Salesforce sekä Pipedrive -liiketoiminta-järjestelmät.

Dynamics 365 versus Salesforce

Salesforce on kehitetty isojen yritysten tarpeisiin. Dynamics 365 soveltuu hyvin puolestaan PK-sektorin yrityksille. Tässä Tuomaksen kommentti:

”Isoille yrityksille suunnattujen liiketoiminta-alustojen, kuten Salesforcen käyttöönotot voivat PK-sektorin yrityksille olla raskaita. Yritysten omat kustomoinnit ovat helpompia tehdä Dynamics 365:ssä kuin Salesforcessa. Kustomoinnit tehdään Salesforcessa yrityksen omalla koodikiellä, mikä hankaloittaa kustomointeja. Dynamics 365:ssä koodia ei tarvitse lainkaan. Dynamics 365 laajenee helpommin yrityksen kasvavien tarpeiden mukaan kuin Salesforce. Lisäksi Salesforce kuuluu liiketoiminta-järjestelmien kalleimpaan luokkaan. Dynamics maksaa suurin piirtein puolet Salesforcesta. Salesforceen tulee lisänä erilaisia piilokuluja.”

Dynamics 365 versus Pipedrive

Pipedrive on suunnattu pienille yrityksille ja on edullinen.

”Pipedrive sisältää vain noin kymmenesosan toiminnallisuuksista, joita Dynamicsissa on tarjolla. Mikäli yritys tarvitsee pelkästään Pipedriven myyntiputken, eikä mitään muuta, niin silloin Pipedrive voi olla hyvä ratkaisu. Jos tästä haluaa millään lailla poiketa, ei järjestelmä taivu enää tähän. Pipedriven kanssa saatat joutua mukauttamaan yrityksesi liiketoimintaprosessit järjestelmän ehdoilla”, sanoo Tuomas.

Näin Midpointed toteuttaa Dynamics 365 käyttöönotot

Myyntitiimimme Olli tai Jouni kertovat uudelle kumppaniyritykselle Dynamics 365:n tarjoamista mahdollisuuksista. Jos yritys haluaa kuulla lisää teknistä asiaa tulevat Tuomas ja Anu mukaan.

Yrityksellä on kaksi vaihtoehtoa, miten Dynamics 365-käyttöönotto toteutetaan:

Vaihtoehto 1) Midpointed toteuttaa yritykselle peruskäyttöönoton. Dynamics 365 -ympäristö laitetaan pystyyn, ja käyttäjät saavat koulutuksen järjestelmään. Pieniä muokkauksia saatetaan tehdä asiakkaan toiveiden mukaan.

Vaihtoehto 2) Midpointed järjestää workshopin, jossa määritetään tarkemmin yrityksen järjestelmä- ja kustomointitarpeet. Näin Dynamics 365 -alusta saadaan tukemaan mahdollisimman hyvin yrityksen liiketoimintaprosessia. Workshopissa suunnitellaan, miten, koska ja millä hinnalla projekti toteutetaan. Toteutus tehdään sitten agile-mallilla. Pieniä elementtejä tehdään kerrallaan sprinteissä. Sprinttien välissä yrityksen käyttäjät saavat koulutuksen, ja he ottavat järjestelmän elementin käyttöön sillä väliin kuin Midpointed kehittää seuraavaa osaa.

Dynamicsia on aina mahdollista jatkokehittää sitä mukaan, kun yrityksen tarpeet muuttuvat tai liiketoiminta kasvaa.