Miten selvitä tehokkaana ja hyvinvoivana office-ympäristössä? Me midpointedilaiset olemme kaikki Microsoft Office 365 -ammattilaisia. Hallitsemme office-ympäristössä työskentelyn – myös sen eri merkitykset, kuten työtehokkuuden ja työhyvinvoinnin. Tässä juttua, miten selvitä tehokkaana ja hyvinvoivana työelämässä.

Olemme koonneet teille parhaiden ammattilaisten hyväksi havaitsemia vinkkejä, joilla office-työskentelystä saa parhaat tehot irti – omaa hyvinvointia unohtamatta. 🙂 Welcome to: Surviving the Office!

Näin lisäät tehoa Office-työskentelyyn

Palaverit ovat suurin aikasyöppö ja tuottamattomuuden lähde. Buukkaamme niitä jatkuvasti lisää ja lisää. Pysähdy ja mieti voisitko, jollakin korvaavalla keinolla luopua palavereista?

Aloita tärkeimmistä töistä heti aamulla, ja tee loppupäivästä vähemmän tärkeitä asioita.

Luovu multitaskaamisesta. Se ei vain toimi! Tee työsi 45-90 minuutin intervalleissa, joissa keskityt yhteen aiheeseen kerrallaan. Näin saat pidettyä flown päällä. Onko parempaa tilaa tehdä töitä kuin flow? Ei ainakaan tälle viestijälle.

Inspiraatio on amatööreille. Ammattilaiset tulevat vain paikalle ja tekevät hommansa. Tämäkin juttu nyhjäistiin täysin tyhjästä.

Rutiinit ovat hyväksi, vaikket niistä tykkäisi! Rutiineilla on helpompi saavuttaa tavoitteensa.

Aseta itsellesi deadlineja.

Tauot. Pidä säännöllisesti luonnollisia taukopyrähdyksiä. Nouse ylös hakemaan uusi kuppi teetä, ja jatka työskentelyä. Pieni happihyppely lounaan päälle ja korttelin kiertäminen ei ole poissa työtehostasi, vaan lisää sitä.

Proaktiivisuus. Ole mieluummin proaktiivinen kuin reaktiivinen.

Sähköpostit. Ota ilmoitukset pois sähköposteistasi. Lue ja vastaa sähköposteihin vain tiettyinä ajankohtina työpäiväsi aikana.

2 minuutin sääntö. Jos jonkin asian tekeminen vie maksimissaan muutaman minuutin, niin tee se heti.

Minimoi häiriöitä. Opi keskittymään ja sulkemaan ympärillä oleva häly pois. Jo pienikin häiriö laskee tehokkuuttasi. Tämä on toinen oma suosikkini. Ison firman myynti- ja markkinointiorganisaatiossa oli pakko oppia keskittymään markkinointiin, vaikka talon parhaat myyntisparraajat mesosivat kovaäänisesti korvani juurella.

Hyödynnä officen down-time. En ole aamuihminen. Joskus kun olen onnistunut pääsemään superaikaisin officelle ennen aamuvirkkuja, huomaan, että tuottavuus on omaa luokkaansa. Voisitko ajatella tulevasi töihin jo seiskaan, vaikka muut tulevat ysiin?

Työn tekeminen on muuttunut. Mikset voisi käydä urheilemassa kesken työpäivän? Saleilla, joogassa ja uimahalleissa on ihanan väljää päivällä. Miksi ängetä sinne kaikkien kanssa työpäivän jälkeen? Haasta työntekemisen normeja omalla työpaikallasi!

Lopeta turha ajan tuhlaaminen

Älä tuhlaa aikaa IT-ongelmiin. IT-ongelmat turhauttavat. Soita heti IT-tukeen ja pyydä apua työntekoa hidastavaan tai haittaavaan ongelmaan. Jos yritykselläsi ei ole IT-tukea, ole yhteydessä meihin Midpointediin.

Tee muistiinpanoja, ja pidä muistiinpanovälineet aina lähelläsi. Loistavat ideat eivät pulpahda mieleen aina työpöytäsi äärellä. Office-paketin sähköiset OneNote -työkalun muistiinpanot toimivat ajasta, paikasta ja laitteista riippumatta, ja tallentuvat koko tiimisi käyttöön.

Kirjaa päivän päätteeksi, mitä haluat saavuttaa huomenna. Seuraa edistymistäsi.

Hyödynnä työmatkasi etenkin julkisissa. Jätä iltalehtien turhat lööpit väliin, ja keskity lukemaan ammattiryhmääsi liittyviä blogeja, uutiskirjeitä, mielipidevaikuttajien ajatuksia, tai kuuntele podcasteja. Näin kehität itseäsi ja ammattitaitoasi.

Töihin ei kannata jäädä kukkumaan. Liika työnteko vähentää luovuutta ja taannuttaa sinut vanhoja asioita toistavaksi koneeksi. Teet urotyösi virkeänä, et työsi uuvuttamana. Parhaan tehon saat itsestäsi kun elämäsi on balanssissa.

Hallitse stressitasosi ennen kuin se hallitsee sinua. Stressaantuneena ihminen ei ole parhaimmillaan. Keinot ovat ainakin paperilla simppelit: Syö terveellisesti. Liiku. Ulkoile. Vietä aikaa läheistesi kanssa. Rentoudu. Sauno. Meditoi. Nuku hyvin ja riittävästi. Näin palaudut uuteen hyvään tehokkaaseen päivään!

Lue blogisarjan toinen osa : Surviving the office (osa 2)