Suomen Metsäsäätiö halusi järjestää rahoittamansa hankkeen tulosten julkaisun seminaarin muodossa. ”Metsäbiotalouden arvoketjut Suomessa ja maakunnittain” nimisessä seminaarissa oli nimensä mukaisesti tarkoitus käsitellä aihetta maanlaajuisesti. Paikalle piti siis saada väkeä ympäri Suomen.

Seminaari päätettiin järjestää Helsingin Kampissa. Lisäksi oli tärkeää saada seminaari näkyviin livenä myös maakuntiin webinaarin muodossa.

Suomen Metsäsäätiö

Webinaari järjestettiin Skype for Business -sovelluksella

Suomen Metsäsäätiö päätti toteuttaa seminaarin sekä webinaarin Office 365 -työkaluilla. Seminaarin puhujien esitykset liitettiin yhteen yhdeksi PowerPoint-tiedostoksi, joka esitettiin livenä Skype for Business -sovelluksella.

Webinaaria markkinoitiin eri kanavissa ennen seminaaria. Viesteissä jaettiin linkkiä webinaariin osallistumiselle.

Esitys ja videokuva lähetettiin seminaarissa sitten Skype for Busineksen kautta osallistujille. Webinaariin pystyi osallistumaan yksinkertaisesti linkin kautta joko Skype for Busineksella, Skypella tai jopa pelkällä selaimella.

Webinaari onnistui Midpointedin koulutuksella

Seminaarista muodostui interaktiivinen tapahtuma puhujien sekä yleisön välille. Webinaarin osanottajat ottivat innostuneesti osaa keskusteluun Skype for Business -sovelluksen kautta ympäri Suomen.

Webinaarin pääroolissa olivat puhujien PowerPoint-esitykset, jotka esitettiin Skype for Busineksen kautta samanaikaisesti sekä kankaalle seminaariin tulleille sekä nettiin webinaariin osallistuneille. Seminaarin puhujat tallentuivat lisäksi webinaarin videolle äänen kanssa.

Suomen Metsäsäätiön webinaaritallenne on nyt jälkikäteen katsottavissa keskusteluineen ja kommentteineen netistä niille, jotka eivät päässeet livenä osallistumaan.

Midpointedin Suomen Metsäsäätiölle räätälöimään webinaari-pakettiin kuului myös koulutus webinaarien järjestämiseen sekä Skype for Busineksen käyttöön.

”Tästä on helppo meidän itse jatkaa. Midpointedilta saimme tarvittavan koulutuksen Skype for Busineksen käyttöönoton, jotta pystymme toteuttamaan webinaareja ja videoneuvotteluita jatkossa itse onnistuneesti. Webinaarilla saimme tuotua mukaan osallistujat ympäri Suomen. Webinaarin osallistujamäärä ja keskusteluaktiivisuus yllättivät meidät positiivisesti. Midpointed tuki meitä koko webinaarin ajan, mistä oli todella suuri apu”, kertoo Suomen Metsäsäätiön Martta Fredrikson.